top of page

ITALIAANS HOOFDGERECHT

Bereidingstijd: 20-30 MIN.

 

INGREDIENTEN  4 PERSONEN

400 gr (risotto) rijst 
1 liter water 
2 visbouillonblokjes 
600 gr verse spinazie 
200 gram zachte geitenkaas (in stukjes) 
200 gram gerookte zalm (in reepjes) 
1 uitje (gesnipperd) 
olijfolie 

 

Bereidingswijze

Maak bouillon met het water en de blokjes. Fruit het uitje zachtjes uit in wat olijfolie in een kookpan met dikke bodem. 
Voeg de rijst toe en roer tot alle korrels een glimmend laagje hebben. Voeg een deel van de bouillon toe en laat lekker pruttelen onder af en toe roeren. Slink intussen in een andere pan de gewassen spinazie. Als de rijst droog begint te worden, steeds een nieuw deel van de 
bouillon toevoegen, net voordat de rijst gaar is (na ca. 20 minuten) de spinazie, de reepjes zalm en de geitenkaas erdoor roeren, 
nog even laten doorwarmen zodat de kaas de rijst lekker romig maakt. Lekker met gemengde sla.

www.geitenkaaskopen.nl
Foarwei 14 - 9298 JL Kollumerzwaag - tel. 06-51742509 - mail: desweachgeiten@outlook.com

 

bottom of page